De ce i se rupe lui Metrorex de scrisorile deschise şi de petițiile tale.

Sunt n lucruri deranjante pe care le putem pune într-o scrisoare deschisă către Metrorex şi de care să ne plângem: prețul mare al călătoriilor care nu reflectă calitatea pe care ți-o oferă acest serviciu, riscul ridicat de a arde în metrou, numărul prea mic de trenuri raportat la numărul mare de călători. Posibilitatea aproape nulă de a cumpăra o cartelă de călătorii sau un abonament cu cardul, lipsa bancomatelor în interiorul stațiilor de metrou – iar într-o situație ca aceasta îți rămâne: să cauți un bancomat afară, să te cerți cu doamna extrem de „amabilă” de la ghişeu şi să-i spui tu ce țară este România (acest pas nu rezolvă nimic) sau să dai peste un paznic drăguț care te lasă sa intri fără calătorie (uneori am impresia că paznicilor le pasă mai mult de tine). Mai există posibilitatea să i se facă unui călător milă şi să împartă din puținul lui de călătorii cu tine.

06metrou

Un alt subiect de care ne putem plânge este rata mare de suicid la metrou, marcant, deranjant şi totuşi pe Metrorex îl doare în vagon de acest aspect, iar dacă te întrebi ce ar putea face?! Îți spun eu! În alte țari există raze infraroşii la 15cm una de alta care detectează când ceva cade pe şine, iar curentul este întrerupt, au chiar şi un sistem de recunoaştere video. Mai există şi o altă metodă, la marginea peroanelor, sunt montate ecrane verticale înalte până în tavanul staţiei sau numai la nivelul trenului. Sistemele se numesc PSD – Platform Screen Doors, respectiv PEDs- Platform Edge Doors, care limitează accesul sinucigaşului către calea de rulare a trenului.

Protest-la-metrou-fata-de-cresterea-tarifelor--Foto-

Am spus mai sus ce mă deranjează, mi-am descărcat frustrarea şi cam atât, nu o să rezolve nimic pentru că Metrorex deține monopolul, noi avem nevoie să circulăm cu metroul, el ştie şi profită de acest lucru. Degeaba semnăm petiții, scriem scrisori deschise, dacă a doua zi mergem (înjurând) la muncă cu metroul. O să se rezolve ceva abia atunci când o săptămână facem toți un sacrificiu şi mergem la muncă cu bicicleta, RATB-ul, maşina personală, taxi sau uber. Abia când vor vedea că profitul lor scade şi nu mai au călători, poate atunci vor citi scrisorile voastre deschise.

Cu drag,

Un călător Metrorex.

Reclame

Un gând despre “De ce i se rupe lui Metrorex de scrisorile deschise şi de petițiile tale.

  1. Iti ia fix 30 sec sa afli ca pentru fiecare leu pe care il cheltui tu pe cartele de metrou statul iti baga 2 lei in buzunar. Dar ignoranta din pacate nu doare…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s